Braco Gajić

UX/UIE-commerceDevelopment

Braco Gajić

Webshop

001

O projektu

Webshop za YouTube zvezdu Bracu Gajića. Dizajniran da bude jednostavan za korišćenje, user-friendly i prilagođen mlađoj publici. Shop nudi širok asortiman proizvoda, uključujući majice, narukvice i kape, sa popularnim brendingom Brace Gajića. 

Kombinovali smo retro-moderan pixel-art dizajn sa pixel-perfect funkcionalnostima, pružajući fanovima priliku da podrže omiljenog kreatora i da se povežu kroz proizvode koji odražavaju njihov vajb i životni stil.

Crveni gradient
Braco Gajić - Majica - Izrada web shopa
Izrada online prodavnice Braco Gajić - UFO - Mineweb Studio

002

Idejno rešenje

Naše rešenje je inspirisano uspešnim brendovima mladih YouTube zvezda, ali sa jedinstvenim obrtom specifičnim za Bracu Gajića. Pixel-art kao stilski pravac je pažljivo odabran jer odlično odgovara mlađoj publici, evocirajući nostalgiju retro estetike popularnih igara poput Minecrafta. Cilj nam je bio da spojimo vizuelnu privlačnost ovog pravca sa kvalitetnom funkcionalnošću.

Dizajnirali smo dugmiće u duhu meme kulture, sa elementima poput letećih novčića, kako bismo stvorili zabavno korisničko iskustvo i kvalitetniju interakciju prilikom surfovanja web shopom.

003

Ciljna grupa

Mlađa publika zabavnog sadržaja, digitalno pismena, koja je na internetu na „svom terenu”. Ovi mladi ljubitelji traže sadržaj koji je zabavan, interaktivan, u skladu sa njihovim interesovanjima, a pre svega veoma realan i autentičan.

004

Tipografija

Izrada online prodavnice Braco Gajić - UFO - Mineweb Studio

005

Boje

Koristili smo vibrantne boje sa puno kontrasta. Dominantne su plava i žuta, dok su za akcentovanje korišćene tople boje poput ljubičaste i narandžaste. Plava i žuta stvaraju moderan i privlačan vizuelni identitet koji se slaže sa retro estetikom pixel art-a, dok tople boje unose energiju i ističu ključne elemente.

Crveni gradient

006

Funkcionalnosti

Glavna funkcionalnost sajta je njegova multijezičnost, prilagođena tržištima Bosne i Srbije. Kroz integrisani switcher, korisnici mogu lako menjati valutu i tekstualni sadržaj u zavisnosti od njihove lokacije. Dodatno, sajt prepoznaje lokaciju korisnika i automatski ih preusmerava na odgovarajuću verziju sajta – SR verziju za posetioce iz Srbije i BA verziju za posetioce iz Bosne. Kombinacijom retro-moderne pixel-art estetike i pixel-perfect funkcionalnosti, stvoren je webshop koji je brz, atraktivan i jednostavan za navigaciju, u skladu sa očekivanjima mlađe digitalno pismene publike i njihovih roditelja.

Izrada online prodavnice Braco Gajić - Tanjir - Mineweb Studio
Izrada online prodavnice Braco Gajić - Funkcionalnosti - Mineweb Studio
Portfolio iphone

Tim koji je iza
projekta

Projektni menadžer

Uroš Miljković

Kreativna direkcija

Nemanja Radović

Art direkcija

Nemanja Radović

Igоr Popović

Dizajn

Igоr Popović

Lead developer

Miloš Radovanović

Developer

Miloš Radovanović

Marko Bukovac

Stefan Stojanović

Ostali projekti

Beli gradient
Napravi svoj
Projekat
Biznis
Brend
Kontaktiraj nas!
Sarađuj sa nama