Hakovan vam je
sajt?

Tu smo da pomognemo.

Više ne morate da brinete o bezbednosti vašeg sajta.

Mi smo stručnjaci za čišćenje, security, popravku i održavanje WordPress web sajtova.

Popravite vaš zaraženi sajt

Hero gradient

Vaš sajt više ne funkcioniše kako treba?

Ne možete da pristupite sajtu jer vas bombarduju neprikladne pop-up reklame, neko ga je hakovao, prepun je virusa i zlonamernih fajlova?

Susrećete se sa konstantnim pojavljivanjem sumnjivih fajlova na serveru, usporenim ili popuno onemogućenim radom sajta zbog DDoS napada, neko vam je neovlašćeno pristupio WordPress admin panelu i menja sadržaj, ili vam je čak izbrisao ceo sajt i postavio fišing stranicu?

Ovo su samo neki od problema s kojima se možete suočiti, a koji mogu imati ozbiljne posledice. Nezakoniti sadržaji mogu biti postavljeni na vašem sajtu bez vašeg znanja, izlažući vas pravnom riziku. Takođe, Google i drugi pretraživači mogu da uklone vaš sajt iz rezultata pretrage, što može imati dugoročne posledice po vaše online prisustvo i reputaciju.

Virus na sajtu rešenje
Brisanje virusa sa sajta
Zarašen WordPress sajt obaveštenje

Važno je da brzo reagujete!

Ako je vaš sajt zaražen virusima, važno je što pre očistiti infekciju i sprečiti njen ponovni nastanak. Hakovanje može narušiti reputaciju vašeg brenda i kompromitovati vaše podatke, kao i podatke vaših korisnika i klijenata, čime vas stavlja u veliki rizik. Može doći do curenja osetljivih podataka, kao što su korisnički nalozi i finansijske informacije, što predstavlja ogroman bezbednosni rizik. 

Kako funkcioniše proces čišćenja virusa?

Gradient lopta
Gradient lopta
Gradient lopta

FAQ

Ako je vaš sajt hakovan, prvo i najvažnije je da ostanete smireni. Činjenica da čitate ovo ukazuje na to da ste već preduzeli prvi korak ka rešenju problema. U svakoj situaciji postoji rešenje, a mi smo tu da vam pomognemo. Najbrži način da se suočite sa ovim izazovom je da nas kontaktirate što pre. Naš tim će odmah preduzeti neophodne korake da analizira i reši situaciju, vraćajući vaš sajt u normalno stanje uz maksimalnu brigu o sigurnosti vaših podataka.
Vaš WordPress sajt je možda hakovan usled specifičnih ranjivosti koje su česte u WordPress ekosistemu. Na primer, hakeri često iskorišćavaju zastarele dodatke ili teme koje nisu ažurirane sa najnovijim sigurnosnim ispravkama. Takođe, mete napada mogu biti i slabosti u sigurnosti, poput SQL injekcija, XSS napada, ili brute-force napada na WordPress admin naloge. Ako je vaš sajt koristio dodatak ili temu sa poznatom ranjivosti, to povećava šanse da je bio ciljan među hiljadama drugih sajtova. Zato je ključno ne samo reagovati brzo nakon napada, već i preventivno delovati kako biste zaštitili svoj sajt. Ne dozvolite da problem sa sigurnošću postane ozbiljniji; zakažite konsultaciju odmah kako bismo zajedno osigurali vaš sajt i spremili vas za buduće izazove.
Problem sa vašim sajtom može poticati od drugih sajtova na istom hosting serveru, naročito ako delite isti hosting prostor, kao u slučaju zajedničkog cPanel naloga. U takvim situacijama, ranjivosti jednog sajta mogu uticati i na druge, posebno ako hosting provajder nije adekvatno postavio sigurnosne mere. Slabe podrazumevane dozvole za pristup datotekama na hostingu mogu dozvoliti neovlašćeni pristup vašim WordPress konfiguracijskim datotekama. Ako sumnjate da bi ovo mogao biti slučaj, važno je preduzeti profesionalnu dijagnostiku vašeg hosting okruženja. Naši stručnjaci mogu detaljno istražiti i identifikovati bilo kakve sigurnosne propuste na vašem serveru. Ne dopustite da sigurnosni problemi drugih sajtova na vašem serveru ugroze vaš sajt. Za dubinsku analizu i rešenja, kontaktirajte nas.
WordPress je česta meta hakera iz nekoliko ključnih razloga. Kao jedna od najpopularnijih platformi za izradu web sajtova, WordPress privlači pažnju hakera zbog svoje široke primene i mogućnosti proširenja pomoću brojnih dodataka i tema. Svaki od ovih dodataka i tema može potencijalno sadržati ranjivosti koje, ako nisu ažurirane, mogu biti iskorištene za neautorizovani pristup ili štetne aktivnosti. Osim toga, hakerske grupe aktivno traže i koriste bilo kakve sigurnosne slabosti unutar WordPress sistema, često ciljajući više sajtova istovremeno. Upravo zbog ovih razloga, važno je redovno ažurirati i održavati vaš WordPress sajt, kao i koristiti pouzdane dodatke i teme. Za savete o zaštiti vašeg WordPress sajta, kontaktirajte nas i saznajte kako možemo pomoći.

Kada radimo na obnovi vašeg hakovanog sajta, prioritet nam je da sačuvamo sve vaše podatke. Naš proces obnove je napravljen tako da smanji rizik od gubitka podataka, uključujući sve nove informacije koje su dodate na sajt nakon hakovanja, poput novih blog objava ili WooCommerce transakcija. Važno je napomenuti da stepen uspeha u povratku podataka zavisi od složenosti i vrste hakovanja. Preduzimamo sve potrebne korake da precizno analiziramo i obnovimo vaš sajt, obaveštavamo vas o toku procesa i potencijalnim rizicima. Za dodatnu sigurnost, preporučujemo redovan backup kao deo plana održavanja. Ako ste zabrinuti za sigurnost vaših podataka, zakažite konsultaciju sa nama kako bismo razgovarali o najboljem pristupu za vaš sajt.

Konstantno hakovanje vašeg WordPress sajta može biti uzrokovano iz nekoliko razloga. Ključni razlozi uključuju zastarele dodatke i teme, slabe lozinke, nesigurno hosting okruženje, nedostatak aktivnih sigurnosnih mera, zastarelu WordPress platformu,i malvere na uređajima koji pristupaju sajtu.

Takođe, važan faktor može biti prisustvo zaraženog koda ili „backdoora“ koji su ostali neotkriveni i neuklonjeni. Ovi skriveni prolazi omogućavaju hakerima da ponovo pristupe vašem sajtu, često mesecima nakon prvobitnog napada. Da biste se zaštitili od ovih pretnji, ključno je redovno ažuriranje, jačanje sigurnosnih protokola i profesionalna analiza i čišćenje sajta.

Prepoznavanje da li je vaš sajt hakovan može biti izazov, posebno ako se malver ne manifestuje očigledno. Česti znakovi hakovanja uključuju potpuno narušavanje izgleda sajta, prestanak rada, neautorizovane promene sadržaja ili preusmeravanja na fišing i druge sumnjive sajtove. Takođe, vaš sajt može spolja izgledati normalno, ali može sadržati skrivene zlonamerne skripte ili kodove koji rade u pozadini. Ovo može uključivati neprimetne promene koje mogu uticati na funkcionalnost sajta, njegovu bezbednost ili SEO poziciju.

Ako sumnjate da je vaš sajt kompromitovan, ključno je da što pre preduzmete korake za njegovu analizu i obnovu. Kontaktirajte naš tim za brzu dijagnostiku i pomoć. Stručno ćemo pregledati vaš sajt i preduzeti neophodne mere da osiguramo njegovu bezbednost i funkcionalnost.

Cena zavisi od količine posla. Za preciznu procenu, pošaljite upit.

Pokušaj samostalne popravke sajta može biti rizičan, posebno ako niste upućeni u detalje web sigurnosti. Malver i zlonamerni fajlovi često su napravljeni da budu teško uočljivi i komplikovani za uklanjanje, a nepravilna intervencija može dovesti do dodatnog širenja infekcije ili čak trajnog gubitka podataka. S obzirom na to, savetujemo da se oslonite na profesionalce. Naši eksperti poseduju neophodno iskustvo i alate za efikasno uklanjanje malvera, osiguravajući da vaš sajt bude potpuno očišćen i siguran.

Korišćenje premium usluge za uklanjanje malvera je preporučljivo jer pruža profesionalni pristup rešavanju problema. Naši programeri imaju znanje i alate neophodne za efikasno otkrivanje i eliminisanje malvera, kao i za identifikaciju i popravku sigurnosnih propusta koji su doveli do infekcije. Ovo je posebno važno jer malver često može biti sakriven i težak za uklanjanje, a njegov uticaj može imati velike posledice. Korišćenjem naše usluge, dobićete brzo i profesionalno čišćenje vašeg sajta, kao i savete i mere prevencije kako bi se slični problemi izbegli u budućnosti.

Ako imate rezervnu kopiju, onda da – vratite se na nju. Međutim, potrebno je rešiti osnovnu ranjivost. Takođe, budite svesni da malver može biti neaktivan neko vreme pre nego što njegovi efekti postanu vidljivi.

Nakon što nas konatktirate i prihvatite uslove poslovanja, možemo odmah početi. Neka čišćenja traju satima, dok neka mogu trajati danima. Uvek radimo sveobuhvatno i stručno da u potpunosti uklonimo izvor infekcije. Za brzu intervenciju, kontaktirajte nas odmah.

Hero gradient
Nadamo se da sada razumete zašto vam je održavanje web sajta potrebno.

Naši paketi
održavanja.

Sarađuj sa nama